افیلیت مارکتینگ و آموزش ها

افیلیت مارکتینگ (همکاری در فروش) چیست و چه مزایایی دارد؟

افیلیت مارکتینگ یا همکاری در فروش یکی از روش‌های جذاب برای بازاریابی است که در سراسر دنیا مرسوم است و طی سال‌های اخیر فراگیرتر شده است. این روش تاثیر خوبی در افزایش فروش مستقیم و توسعه برندسازی و برنامه‌های بازاریابی دارد. این مدل درآمدی، ویژگی‌های جذابی دارد که اگر بتوانید به‌ صورت درست و اصولی از آن استفاده کنید، خروجی مطلوبی خواهد داشت. در این مطلب می‌خواهیم ببینیم واقعا افیلیت مارکتینگ چیست و چه مزایا و معایبی دارد.

افیلیت مارکتینگ (Affiliate Marketing) چیست؟

این سیستم که با نام‌هایی همچون همکاری در فروش و بازاریابی پورسانتی نیز شناخته می‌شود، یکی از روش‌های مرسوم است که پیشتر به ‌صورت سنتی در فضای آفلاین انجام می‌شد و حالا در دنیای آنلاین نیز به شکل گسترده‌ای پیاده می‌شود. در این نوع تبلیغات، یک واسطه به عنوان بستر نشر لینک مورد نظر فعالیت می‌کند و در ازای تحقق اهداف مشخص شده درصدی را می‌گیرد. با توجه به شاخص‌هایی که تعریف می‌شود اگر فروش موردنظر رخ دهد، ناشر تبلیغات هزینه خود را دریافت می‌کند.

افیلیت مارکتینگ چگونه کار می‌کند؟

شاید به نظر برسد عملکرد این سیستم خیلی پیچیده است، ولی در واقع اینگونه نیست و ساز و کار کاملا مشخصی دارد. بسیاری از فروشگاه‌های اینترنتی و برندهای مختلف هستند که به واسطه این شیوه قصد دارند فروش خود را افزایش دهند. از سوی دیگر سایت‌هایی هم وجود دارند که به‌واسطه بازدیدکنندگان خود برای تامین بخشی از هزینه‌ها، به عنوان ناشر تبلیغات فعالیت می‌کنند.
افیلیت مارکتینگ می‌تواند به شکل‌های مختلفی باشد که در ادامه توضیح می‌دهیم، اما در مورد عملکرد آن باید بگوییم سایت تبلیغ دهنده که به نام merchant نیز شناخته می‌شود، تبلیغات خود را به صورت بنری یا متنی به سایت منتشر کننده تبلیغات می‌دهد. در ادامه در ازای کلیک کاربرانِ سایت ناشر روی لینک مورد نظر یا خرید محصول مشخص‌شده از سایت فروشنده، هزینه یا درصدی به سایت ناشر پرداخت می‌شود.
این روش می‌تواند به صورت توافق و قرارداد دو طرفه میان تبلیغ دهنده و ناشر تبلیغات انجام شود، یا سایت‌های ناشر می‌توانند در سیستم افیلیت مارکتینگ سایت فروشندگان ثبت نام کنند و لینک‌های مشخص را در سایت خود قرار دهند.

به طور کلی این روش سه بازیگر اصلی دارد:

  1. فروشندگان محصولات: این گروه در واقع سایت‌ها و کسب‌وکارهایی هستند که می‌خواهند از طریق بازاریابی پورسانتی میزان فروش خود را افزایش دهند.
  2. ناشر تبلیغات: سایت‌های منتشر کننده تبلیغات به عنوان بستر اصلی نشر افیلیت مارکتینگ شناخته می‌شوند که در ازای قراردادن بنرها و لینک‌های موردنظر در سایت خود که منجر به کلیک کردن و فروش محصول موردنظر می‌شود، درصدی می‌گیرند.
  3. کاربران یا مشتریان: کاربران یا مشتریان در واقع افرادی هستند که روی لینک‌های مورد نظر در سایت ناشر کلیک می‌کنند. گاهی کاربران با کلیک روی لینک، دنبال خرید محصول نیستند و ممکن است بخواهند از سایت ناشر امتیازی دریافت کنند.

انواع همکاری در فروش

با اینکه سیستم افیلیت مارکتینگ از نظر عملکرد فرآیندی کاملا مشخص و ساده دارد، ولی می‌توان آن را به روش‌های مختلفی پیاده‌سازی کرد. از این رو سیستم‌های پرداخت کمیسیون و پورسانت مختلفی در نظر گرفته شده است تا ناشران بتوانند درآمدهای مختلفی داشته باشند و سایت تبلیغ‌دهنده نیز به خواسته‌های مختلف خود برسد.

در ادامه به معرفی انواع روش‌های همکاری در فروش می‌پردازیم و می‌بینیم در هر مورد نحوه محاسبه پورسانت به چه صورت است.

پرداخت به ازای هر عمل (CPA)

همان‌طور که در تبلیغات کلیکی هم بحث کرده بودیم یکی از روش‌های متداول سیستم پرداخت به ازای عمل یا Cost Per Action است. در تبلیغات cpa که نسبت به روش‌های دیگر نرخ تبدیل بیشتری دارد و دقیق‌تر است، تنها زمانی هزینه پرداخت می‌شود که اقدام موردنظر تبلیغ‌دهنده رخ داده باشد. حال این عمل می‌تواند خرید محصول، پرکردن فرم ثبت نام، عضویت در خبرنامه، شرکت در نظرسنجی، دانلود اپلیکیشن، لایک کردن، کامنت گذاشتن و… باشد.
گاهی برخی موارد را به سادگی می‌توان محاسبه کرد و در بعضی از موارد مانند فعالیت و مشارکت در شبکه‌های اجتماعی سخت و پیچیده خواهد بود.

پرداخت به ازای هر فروش (CPS)

بدون شک پرداخت به ازای هر فروش یا Cost Per Sale یکی از مهم‌ترین و پرکاربردترین شیوه‎‌های پرداخت است. چراکه تبلیغ دهنده به دنبال این است که سایت ناشر برای او مشتری واقعی بفرستد تا فروش آن‌ها بیشتر شود. در مورد پورسانت به ازای فروش معمولا درصدها بین 4 تا 10 درصد از فروش کل است که بستگی به اعتبار برند تبلیغ دهنده دارد.

پرداخت به ازای هر لید (CPL)

سرنخ یا به اصطلاح مشتریان بالقوه که هنوز تبدیل به مشتریان بالفعل نشده‌اند، اهمیت زیادی دارند و به آنها لید (Lead) نیز گفته می‌شود. بسیاری از سایت‌های مختلف و برندهای کوچک و بزرگ تلاش می‌کنند با روش‌های مختلف لیدهای ارزشمند جمع‌آوری کنند. در این حالت کاربران هدف باید روی لینک تعریف شده کلیک کنند و وارد صفحه فرود موردنظر شوند.
سپس با انجام اقدام موردنظر مانند عضویت در سایت، عضویت در خبرنامه، ثبت نام، ثبت ایمیل یا ثبت موبایل، پورسانتی به سایت ناشر پرداخت می‌شود. این روش در مواردی جواب می‌دهد که امکان فروش سریع محصول وجود ندارد و برای اینکه کاربران تبدیل به مشتری شوند باید زمانی صرف برقراری ارتباط و تبلیغات شود. در این حالت از روش پرداخت به ازای هر لید یا Cost Per Lead استفاده می‌شود.

پرداخت براساس نمایش آگهی (CPM)

این روش که در تبلیغات کلیکی نیز به آن اشاره کردیم به معنای پرداخت هزینه در ازای نمایش آگهی به هر 1000 کاربر منحصر به فرد است. در این روش که بیشتر مناسب برندسازی و معرفی محصولات است، در ازای نمایش آگهی به کاربران مبلغی به ناشر پرداخت می‌شود.

پرداخت به ازای کلیک (CPC)

پرداخت به ازای کلیک یا Cost Per Click، یکی دیگر از زیر مجموعه‌های تبلیغات کلیکی است و مانند CPM بیشتر برای آگاهی از برند (Awareness) کاربرد دارد، اما بهتر از CPM است؛ چراکه حداقل می‌دانید کاربران روی لینک موردنظر کلیک کرده‌اند.

پرداخت با تعرفه ثابت

در این روش کاملا مشخص است که ناشر در ازای قرار دادن تبلیغات روی سایت خود و کلیک کاربران مبلغ ثابتی دریافت می‌کند. البته پیشنهاد می‌شود فقط سراغ این روش نروید و از انواع شیوه‌های پرداخت به صورت ترکیبی استفاده کنید.

مزایا و معایب افیلیت مارکتینگ

استفاده از این شیوه مارکتینگ مزایا و معایبی دارد که پیش از اجرای آن بهتر است به طور کامل با آن‌ها آشنا شوید. در این بخش ابتدا در زمینه مزیت‌ها و سپس معایب بازاریابی پورسانتی توضیحاتی را ارائه خواهیم کرد.

مزایا و نقاط قوت افیلیت مارکتینگ

این شیوه از بازاریابی یکی از روش‌های مرسوم برای افزایش فروش در سراسر دنیاست که نسبت به هزینه آن، مزایا و نقاط قوت خوبی دارد. این مزایا هم می‌تواند شامل کسب و کارها باشد و هم شامل حال ناشران تبلیغات شود. برخی تصور می‌کنند که فقط کسب و کارهای بزرگ باید سراغ استفاده از این شیوه بروند که کاملا اشتباه است و کسب و کارهای کوچک نیز می‌توانند به خوبی از آن بهره ببرند.

برخی از مهم‌ترین این مزایا عبارت‌اند از:

  1. کاملا عملکرد محور است. شما زمانی پورسانت و کمیسیون را پرداخت می‌کنید که اقدام موردنظر شما رخ داده باشد و از سوی دیگر ناشران انگیزه می‌گیرند تا برای تحقق خواسته شما بیشتر تلاش کنند.
  2. یکی از بهترین روش‌هایی است که در هر بازاری می‌توانید برای افزایش مخاطبان و برندسازی از آن استفاده کنید.
  3. به افزایش اعتبار شما کمک می‌کند. شرکای‌تان از نظر خود محصول شما را معرفی کرده و از آن تعریف می‌کنند. همین تکرار باعث می‌شود اعتبار برند شما بیشتر شود.
  4. یکی از روش‌های مقرون به صرفه و ارزان‌قیمت است که نسبت به هزینه پرداختی خروجی خوبی دارد. شما زمانی پورسانت رو پرداخت می‌کنید که اقدام موردنظر شما انجام شده باشد.
  5. باعث افزایش سریع ترافیک و فروش می‌شود. هر چه سایت‌های بیشتری به عنوان ناشر تبلیغات لینک یا بنر موردنظر شما را منتشر کنند، فرصت‌های بیشتری برای جذب ترافیک و فروش در اختیار شما قرار می‌گیرد.

مزیت بازاریابی معرف (افیلیت مارکتینگ) برای تبلیغ‌دهندگان 

وب‌سایت‌های پربازدید و اینفلوئنسرها در طول سال‌های متمادی توانسته‌اند تعداد زیادی از کاربران را جذب کنند. چنین پایگاه مستحکمی مزیتی عالی برای صاحبان کسب‌و‌کار (تبلیغ‌دهندگان) به حساب می‌آید؛ زیرا آن‌ها می‌توانند ترافیک چشمگیری را با یک برنامه همکاری در فروش به سمت وب‌سایت خود بکشانند.

بازاریابی پورسانتی (افیلیت مارکتینگ)، فروش را برای تبلیغ‌دهندگان بسیار آسان کرده است؛ دیگر نیاز نیست که آن‌ها منابع خود را برای جذب مخاطب هدفشان خرج کنند. به عبارت دیگر، لقمه را سایر افراد و کسب‌وکارها به‌جای آن‌ها آماده کرده‌اند تا بتوانند درآمد خود را تنها با پرداخت مقداری پورسانت افزایش دهند. بیایید ببینیم این نوع بازاریابی چه مزیت‌های دیگری برای شما دارد. 

۱. راه‌اندازی و اجرای ارزان 

هر کسب‌وکاری دوست دارد که هزینه‌های عملیاتی خود را به کمترین حد ممکن برساند. شما نباید آیندهٔ کسب‌وکارتان را به چیزی گران و زیان‌آور گره بزنید. بازاریابی پورسانتی از سایر روش‌ها و تکنیک‌های بازاریابی مقرون‌به‌صرفه‌تر است؛ زیرا شما هیچ هزینه‌ای بابت جذب مخاطب، طراحی‌ تبلیغات و خریدن فضای تبلیغاتی پرداخت نمی‌کنید. 

۲. بازگشت سرمایه  

کسب‌وکارها می‌توانند با کمک این نوع بازاریابی فروش خود را افزایش دهند. فراموش نکنید که شما در این سیستم برخلاف تبلیغات کلیکی تنها زمانی هزینه می‌کنید که محصولتان را فردی بخرد. از طرفی، نیاز نیست برای راه‌اندازی و اجرای آن هم هزینهٔ زیادی کنید بنابراین می‌توان انتظار داشت که نرخ بازگشت سرمایهٔ  (ROI) بازاریابی پورسانتی بسیار بالا باشد.  

تحقیقات نشان می‌دهند که کسب‌وکارها در بریتانیا به‌واسطهٔ سیستم افیلیت مارکتینگ، ۱۵ پوند به‌ازای هر پوندی که خرج کرده‌اند، به دست آورده‌اند. به عبارتی، شما در بازاریابی پورسانتی از سایر روش‌های بازاریابی کم‌تر خرج می‌کنید و بیشتر درآمد کسب می‌کنید. 

۳. ترافیک ارزشمند و هدفمند 

شما تصمیم می‌گیرید که با کدام‌یک از ناشران همکاری کنید. از این رو، می‌توانید مطمئن شوید ترافیکی که به سمت سایت شما می‌آید، همان مخاطبی است که خدمت یا محصولتان را مفید و ارزشمند می‌داند. به عبارتی، مخاطبی از سایتتان بازدید می‌کند که خواهان و پذیرای خدمت یا محصولتان است. به همین خاطر، شما شانس بیشتری برای فروش خواهید داشت. 

ناشران را سفیر برند خود بدانید که به شما کمک می‌کنند تا مخاطب هدفتان را جذب کنید. آن‌ها برای گرفتن پورسانت خود تلاش می‌کنند تا مخاطبِ هدفتان شما را به رسمیت بشناسد و از خدمت یا محصولتان استفاده کند. 

۴. افزایش شهرت با افیلیت مارکتینگ 

همکاری با شبکه‌ای متشکل از ناشران مختلف باعث می‌شود که در مدت‌زمان کوتاهی شهرت شما افزایش پیدا کند. سعی کنید تنها با ناشران معتبر و قابل‌اعتماد همکاری کنید تا به اعتبار و شهرت برندتان آسیبی وارد نشود.  

همکاری با ناشران معتبر همچنین به معنای دستیابی به پایگاهی از مشتریان وفادار است. آن‌ها با معرفی شما باعث می‌شوند که نه‌تنها برندتان بیشتر دیده شود، بلکه برندی معتبر به نظر برسد. به خاطر داشته باشید که هرقدر اعتبار و شهرت برندتان افزایش پیدا کند، مشتری از شما راحت‌تر خرید می‌کند. 

مزیت بازاریابی معرف برای ناشران تبلیغات 

در بخش قبلی به این موضوع اشاره کردیم که شما محصول خود را در سیستم افیلیت مارکتینگ با کمک منابع دیگری تبلیغ می‌کنید. سوالی که در اینجا مطرح می‌شود این است که بازاریابی پورسانتی چه سودی برای ناشران تبلیغات دارد؟ خیلی ساده است؛ آن‌ها با تبلیغ محصولات یا خدمات سایر برندها درآمد کسب می‌کنند. 

آیا تا به‌حال دربارهٔ مزایا و ویژگی‌های خوب محصولی در شبکه‌های اجتماعی صحبت کرده‌اید؟ ناشران تبلیغات هم همان کار شما را انجام می‌دهند؛ ولی بابت محتوایی که منتشر می‌کنند، پول می‌گیرند. هرچند داستان به اینجا ختم نمی‌شود! بیایید با یکدیگر نگاهی به مزایای این سیستم برای ناشران تبلیغات بیندازیم. 

۱. عدم نیاز به تجربه و تخصص 

همکاری در فروش به هیچ تجربه یا تخصص خاصی نیاز ندارد و کافی است ناشران تبلیغات با قوانین بازی آشنا باشند. به عبارت دیگر، آن‌ها باید بدانند که در این سیستم چه کاری انجام دهند و از انجام‌دادن چه کاری پرهیز کنند. کسب این اطلاعات هم کار دشواری نیست و می‌توان با چند ساعت گشت‌وگذار در اینترنت به آن‌ها دست پیدا کرد. 

۲. همکاری‌های ارزشمند 

بازاریابی پورسانتی به ناشران تبلیغات کمک می‌کند تا با کسب‌وکارهای مختلف و معتبر روابط قدرتمندی برقرار کنند. آن‌ها در واقع می‌توانند با افراد جدید آشنا شوند و در سایر پروژه‌ها هم با آن‌ها همکاری کنند. برای مثال، ممکن است ناشر تبلیغاتی بتواند در آینده به‌عنوان کارشناس تولید محتوا، به آن کسب‌و‌کار بپیوندد.  

۳. آمار و داده‌های رایگان 

ناشران تبلیغات باید بدانند که محتواهایشان چه نتیجه‌ای رقم زده‌اند. آن‌ها همچنین باید مخاطب هدف خود را بشناسند تا بتوانند بازدید و درآمدشان را به حداکثر برسانند. همکاری در فروش به معنای دسترسی رایگان به آمار و داده‌ها است. از این رو، آن‌ها به‌راحتی می‌توانند متوجه شوند که مخاطبشان چه چیزی دوست دارد، از چه نوع محصولی بیشتر استقبال می‌کند و با چه نوع لحنی باید با او صحبت کرد. 

۴. همکاری در فروش با هر شرایطی 

دست ناشران تبلیغات در سیستم افیلیت مارکتینگ بسیار باز است. آن‌ها می‌توانند برنامه‌های مختلف همکاری در فروش را بررسی کنند و مناسب‌ترین گزینه را بر اساس شرایط خود انتخاب کنند. از طرفی، این سیستم یکی از راه‌های ساده برای کسب درآمد در خانه است. ناشران تبلیغات در این شرایط تنها به یک رایانه و مودم برای دسترسی به اینترنت نیاز دارند.  

بدیهی است که برای همکاری با برخی از کسب‌وکارها به زمان و تلاش بیشتری نیاز است؛ ولی باز هم ناشر تصمیم می‌گیرد که چقدر زمان در هفته به این موضوع اختصاص دهد. آیا می‌خواهد تمام‌وقت کار کند یا به دنبال درآمد اضافی است؟ همه چیز به او بستگی دارد! آن‌ها همچنین می‌توانند به تبلیغ یک محصول مشخص بسنده نکنند و با کسب‌وکارهای مختلف همکاری کنند.  

از آن گذشته، ناشران تبلیغات به میز، صندلی و دفتر کار نیاز ندارند. آن‌ها محصول یا خدمت تبلیغ‌دهندگان را از طریق وبلاگ، وب‌سایت یا حتی ایمیل به مخاطبان خود توصیه می‌کنند تا بتوانند درآمدی کسب کنند.  

انواع کانال‌های همکاری در فروش 

شما می‌توانید به عنوان تبلیغ‌دهنده از طریق کانال‌های مختلف به مخاطب خود دست پیدا کنید؛ بازاریابی معرف هم از این قاعده مستثنی نیست. با ما همراه شوید تا مهم‌ترین کانال‌های افیلیت مارکتینگ را در این بخش با یکدیگر بررسی کنیم. 

One thought on “افیلیت مارکتینگ (همکاری در فروش) چیست و چه مزایایی دارد؟

  1. سلام، این یک دیدگاه است.
    برای شروع مدیریت، ویرایش و پاک کردن دیدگاه‌ها، لطفا بخش دیدگاه‌ها در پیشخوان را ببینید.
    تصاویر نویسندگان دیدگاه از Gravatar گرفته می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *